Cantitatea de estrogeni din laptele de vaca nu este suficient de mare pentru a avea efecte asupra sanatatii umane. Intr-o recenzie publicata in ultimul numar din European Journal of Endocrinology se analizeaza mecanismele prin care estrogenii ajung in laptele de vaca si potentiale legaturi cu sanatatea umana, in special cea reproductiva. Conclizia autorilor este ca dovezile actuale sunt insuficiente pentru a sprijini o cauzalitate.
Eur J Endocrinol 2018, 179: R275

Stimularea cu ACTH in timpul cateterismului de vene suprarenale pentru hiperaldosteronismul primar scade rata de proceduri negative. O metaanaliza publicata in Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism a adunat 14 studii si a aratat ca stimularea cu ACTH este utila. Cu toate aceste stimularea cu ACTH nu a redus rata de lateralizare incorecta.
J Clin Endocrinol Metab 2018, publicat on-line 6 noiembrie

Stimularea cu TSH recombinat are o eficacitate similara intreruperii tratamentului substitutiv cu levothyroxina la pacientii cu carcinom tiroidian diferentiat cu metastaze locloregionale. Un studiu francez multicentric publicat in Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism a aratat ca la pacientii cu tumori T1-T3N1M0 TSH-ul recombinat are aceeasi rata de raspuns complet ca si oprirea tratamentului cu levothyroxina. Rezultatele nu au fost influentate de niciun factor de prognostic clinic sau histopatologic.
J Clin Endocrinol Metab, 2018, publicat on-line 5 noiembrie