Tratamentul cu iod radioactiv al cancerului tiroidian nu creste riscul global pentru o a doua malignitate. O metaanaliza publicata recent in Thyroid a aratat un risc relativ pentru o a doua malignitate de 0.98 (neajustat) si de 1.16 (ajustat), ambele fara semnificatie statistica. Riscul relativ de leucemie a fost putin crescut iar cel de mielom multiplu scazut.
Thyroid, 2018, publicat on-line 27 octombrie

Carcinomul tiroidian papilar nemetastazat cu diametrul de 1-4 cm poate fi tratat prin lobectomie. Un articol aparut in Thyroid a aratat ca pacientii cu carinom papilar la care s-a practicat lobectomie au avut o supravietuire fara progresie similara cu pacientii tiroidectomizati total similari din punct de vedere al varstei, sexului, dimensiunii tumorale, extensiei locale, multifocalitatii si al metastazelor ganglionare in compartimentul central. Lobectomia devine astfel o optiune fezabila in majoritatea cazurilor de carcinom papilar tiroidian.
Thyroid, 2018, publicat on-line 30 octombrie

Nivelele circulante de adiponectina se asociaza cu mortalitatea generala. O metaanaliza publicata in Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism arata ca, paradoxal, un nivel crescut al adiponectinei indica o mortalitate generala si cardiovasculara crescuta. Cauzalitatea relatiei nu poate fi deocamdata demonstrata.
J Clin Endocrinol Metab, 2018, publicat on-line 1 noiembrie