Administrarea prenatala a vitaminei D nu imbunatateste cresterea liniara a copilului. Intr-un articol aparut in ultimul numar di New England Journal of Medicine administrearea prenatala si in timpul lactatiei a vitaminei D intr-o populatie cu deficit endemic al vitaminei D (Bnagladesh) nu modificat scorul Z al lungimii pentru varsta indiferent de doza sau de durata administrarii (doar prenatal vs. prenatal si in timpul alaptarii.
N Engl J Med, 2018, 379: 535

Chirurgia metabolica este o procedura eficienta si sigura in tratamentul obezitatii. Ultimul numar din European Journal of Endocrinology prezinta o recenzie si comparatie a principalelor 2 variante de chirurgie metabolica, reductia gastrica si bypass-ul in Y, cu avantajele si dezavantajele fiecareia.
Eur J Endocrinol, 2018, 179: R77

Oligonucleotidele antisens impotriva mRNA pentru receptorul de GH scad IGF-1 semnificativ la pacientii cu acromegalie. Un articol aparut in ultimul numar din European Journal of Endocrinology demonstreaza eficacitatea acestui oligonucleotid in scaderea IGF-1 cu 28% fata de valoarea initiala la pacientii cu acromegalie de novo. A fost un studiu de validare a principiului terapeutic care deschide drumul studiilor clinice de faza 3.
Eur J Endocrinol, 2018, 179: 97