Masurarea copeptinei in timpul incarcarii cu sare este utila in diagnosticul diabetului insipid. Intr-un articol aparut recent in New England Journal of Medicine masurarea copeptinei in timpul unui test de incarcare cu clorura de sodiu hipertona a avut o acuratete diagnostica mai buna si a deosebit mai bine diabetul insipid central de polidipsia psihogena decat testul clasic de deshidratare.
N Engl J Med, 2018, 379: 428

Performanta unui program actual de screening neonatal al hipotiroidismului congenital este buna. Intr-un raport publicat in Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism sistemul de sanatate din Marea Britanie isi prezinta performanta in domeniul screeningului neonatal al hipotirodismului. Prevalenta hipotiroidismului congenital permanent a fost de 5.3 cazuri la 10 000 nou nascuti. Autorii propun scaderea pragului TSH-ului de la 10 mU/L la 8 mU/L.
J Clin Endocrinol Metab, Publicat online 2 august 2018

S-au implinit 50 de ani de la descoperirea bromocriptinei. Un articol interesant, publicat in European Journal of Endocrinology, face un istoric al descoperirii bromocriptinei si al efectelor sale in tratarea prolactinomului. Chiar daca tratamentul actual al prolactinomului se face cu cabergolina refacerea drumului parcurs de bromocriptina este foarte utila.
Eur J Endocrinol, 2018, 179: R69