Eficacitatea terapeutica a vitaminei D nu este clar cunoscuta in prezent. Intr-un articol acceptat recent de European Journal of Endocrinology un grup de personalitati ale endocrinologiei face o recenzie a eficacitatii terapeutice scheletale si extrascheletale a vitaminei D. Conclulzia este ca majoritatea studiilor randomizate cu vitamina D au rezultate negative dar in viitorul apropiat se asteapta rezultatele unor studii foarte mari, cu putere statistica suficienta, pentru a detecta un eventual efect non-scheletal al administrarii de vitamina D.
Eur J Endocrinol, 2018, publicat on-line 1 august 2018

Editia a 8-a a stadializarii AJCC/TNM pentru cancerul tiroidian diferentiat anticipeaza supravietuirea generala si cea specifica bolii decat versiunea a 7-a. Intr-un articol din Thyroid un grup european a comparat predictia realizata de AJCC/TNM 8 cu cea a AJCC/TNM 7 si a obtinut rezultate superioare. De asemenea, ultima varianta a acestui sistem de stadializare sterge diferentele de supravietuire intre carcinomul tiroidian papilar si folicular.
Thyroid, 2018, publicat on-line 1 august 2018

In craniofaringiomul la copil substitutia cu hormon de crestere se poate face fara riscuri tumorale. Rezultatele registrului german pentru craniofaringiom sunt prezentate on-line in European Journal of Endocrinology si elimina temerile legate de cresterea tumorala hipotalamo-hipofizara sub tratament hormonal. Evident, tratament cu GH a imbunatatit si cresterea dar nu a prevenit obezitatea.
Eur J Endocrinol, 2018, publicat on-line 1 august 2018