Hipotiroidismul subclinic se asociaza cu o crestere minimala a riscului cardiovascular si a mortalitatii. Intr-o meta-analiza a studiilor prospective care au evaluat riscul cardiovascular si mortalitatea in hipotiroidismul subclinic aparuta in Thyroid riscul relativ a fost de 1.33 si respectiv 1.2. Mortalitatea a fost mai mare la cei cu risc cardiovascular prezent (1.66) dar nu a crescut la cei cu varsta peste 65 de ani.
Thyroid, 2018, publicat on-line 1 septembrie 2018

Principalele sisteme de estimare ecografica a riscului de maliginitate tiroidiana perfomeaza bine in timp. Intr-un articol din Thyroid un grup european a comparat sistemele AACE, ACR, ATA, EU-TIRADS si K-TIRADS pe o perioada de urmarire de 5 ani a nodulilor aparent benigni si a observat ca maxim 7% capata noi criterii pentru evaluare citologica. Concluzia studiului a fost ca pacientii cu noduli benigni citologic sau ecografic pot fi urmariti prin protocoale neintensive.
Thyroid, 2018, publicat on-line 1 septembrie 2018

Pacientii cu hiperplazie adrenala congenitala tratati cu glucocorticoizi au un risc cardiovascular crescut. Intr-un articol aparut on-line in Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism si care a cautat studiile privind hiperplazia adrenala congenitala si riscul cardiovascular pacientii au avut o tensiune arteriala sistolica mai mare cu 4.4 mmHg, HOMA-IR mai mare cu 0.49 si o intima carotidiana mai groasa cu 0.08 mm. Avand in vedere ca este vorba doar de parametrii surogat autorii concluzioneaza ca este necesar un studiu prospectiv cu evenimente cardiovasculare.
J Clin Endocrinol Metab, 2018, publicat on-line 28 septembrie 2018