Asociatia Europeana a publicat un ghid prvind diagnosticul si tratamentul hipotiroidismului central. Ghidul, publicat in European Thyroid Journal, cuprinde 34 de recomandari gradate legate de cauzele, suspicionarea, diagnosticul si managemtnul hipotiroidismului central.
Eur Thyroid J, Publicat online 19 iulie 2018

Mecanismele clasice privind reglarea spermatogenezei sunt contestate. Confor unui articol publicat in European Journal of Endocrinology care trece in revista informatiile provenite de la soriceii knockout pentru receptorul de LH sau cu receptor pentru FSH activat constitutional, concentratiile mari intratesticulare de testosteron nu sunt necesare pentru spermatogeneza. De asemenea, un semnal FSH puternic poste induce spermatogeneza in absenta testosteronului.
Eur J Endocrinol, Publicat online 29 iunie 2018

Textura adenoamelor hipofizare nefunctionale la examenul de rezonanta magnetica poate prezice progresia sau recurenta. Conform unui studiu publicat in European Journal of Endocrinology analiza texturii tumorale la examenul MRI poate aduce informatii importante privind evolutia. Analiza texturii se face cu un soft specializat.
Eur J Endocrinol, Publicat online 3 iulie 2018