Stimati colegi,

Incepand de astazi a devenit functional serviciul “Stirile SRE” prin care veti primi periodic pe email informari despre ultimele noutati din revistele endocrinologice.

Speram ca serviciul sa va fie util.

Cu stima

Dan Niculescu
Secretar SRE

Analogii de somatostatin cresc minimal nivelul HbA1c in acromegalie
Conform unei metaanalize publicate in Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism tratamentul cu Octreotid creste HbA1c cu 0.12% si glicemia postprandiala cu 10 mg/dL. Glicemia a jeun nu este modificata.
J Clin Endocrinol Metab 2018, 103 (6): 2083

Acromegalia se asociaza cu o incidenta crescuta a cancerului
Conform unei cohorte si a unei metaanalize publicate in Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism incidenta standardizata a cancerului a fost 1.5 la pacientii cu acromegalie.
J Clin Endocrinol Metab 2018, 103 (6): 2175

Actualizarea ghidului ESE de hiperaldosteronism primar
In European Journal of Endocrinology a aparut o versiune actualizata a ghidului ESE pentru diagnosticul si managementul hiperaldosteronismului primar publicat initial in 2016.
Eur J Endocrinol 2018, 179 (1): R19

Ghidul ATA de cancer tiroidian diferentiat ar putea amana tratamentul cu radioiod al metastazelor
Conform unui studiu retrospectiv pe pacienti cu carcinom tiroidian diferentiat si metastaze la distanta acceptat in European Journal of Endocrinology, aplicarea tratamentului cu radioiod ar fi fost amanata conform ghidului ATA prin incadrarea postoperatorie intr-o categorie de risc redus.
Eur J Endocrinol, publicat online 13 iunie 2018