Cu durere va anuntam disparitia prematura, dupa o lunga si grea suferinta, a presedintelui SRE, prof. dr. Carmen Vulpoi in ziua de 22 septembrie 2017.

Nascuta la Iasi a uramat cursurile Colegiului National “Costache Negruzzi” si apoi ale Facultatii de Medicina, UMF “Gr. T. Popa” pe care a absolvit-o in anul 1983. A urmat apoi un parcurs plin de succes de la asistent universitar pina la profesor in 2008. A participat la stagii de perfectionare in strainatate intre anii 1992-2003 (Southend on See Hospital, Marea Britanie, Service d’Endocrinologie, Diabète, Nutrition, Hôpital Nord “A.Michallon”, Grenoble, Franţa, Service d’Endocrinologie CHRU Hôpital Bretonneau, Tours, Franţa). A participat la redactarea a 10 carti si a peste 400 de articole in tara si strainatate. A fost membra in numeroase organizatii internationale (2007: European Endocrine Society 2003: Endocrine Society 2002: Société Française d’Endocrinologie, 2000: European Thyroid Association) iar pe plan intern a fost un membru activ al SRE. Secretar si apoi vicepresedinte al SRE a fost aleasa presedinte in 2015.

A indrumat cu pasiune si compententa generatii de studenti, rezidenti si doctoranzi si s-a implicat in viata universitara fiind prodecan si ulterior prorector al UMF Iasi.

Prof. Dr. Carmen Vulpoi va ramane un nume de referinta al endocrinologiei din Romania.

Dumnezeu sa o odihneasca in pace!